Gerichte zelfontwikkeling

Online cursus Gerichte zelfontwikkeling

Wil je meer doen met wat er in je zit? Rijker worden? Meer jezelf zijn? Of daadkrachtiger? Betere aandacht  voor je sociale kring hebben? Meer vat op hoe je leven loopt? Kortom: aan de slag gaan met jezelf en je leven? Dan is deze cursus geschikt voor jou!

Gerichte zelfontwikkeling is dé allround-cursus rond “Alles van Zelfontwikkeling” (ook wel persoonlijke ontwikkeling, persoonlijke groei, zelfhulp – veel aspecten waarvan onder de 21e eeuwse skills vallen). Hiermee leer je meer vat op jezelf en je leven te krijgen, opdat je dingen meer naar eigen wens kan invullen. Je leert over geluk en succes, omgaan met onwenselijkheden, zelf, sociaal en financieel gedijen, en nog veel meer. Allemaal wel zo wenselijk als je meer uit jezelf en je leven wilt halen, of gewoon sterker wilt komen te staan. Deze cursus geeft alle opties van het extreem brede spectrum, inclusief praktische handvatten om te starten.

Door het volgen van deze cursus, vergroot je je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. De cursus leert je je zelfmanagement en sociale vaardigheden te verbeteren en mensen en taken efficiënter te managen. Daarmee richt de module zich op jouw carrière en het professionaliseren van je werkzaamheden. De module is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen, mensen die professionele ambities hebben en/of professioneel werkzaam zijn binnen het thema.

Doel van de cursus

Het doel is om jouw eigen controle over alle facetten van jezelf en van je leven te vergroten. Denk daarbij bijvoorbeeld aan beter bepalen wat je wil, geluk vergroten, meer daadkracht en motivatie krijgen, rijker worden, neerslachtigheid verminderen, sociaal gedijen, en veel meer. Dat dit alomvattend lijkt is niet raar, omdat deze cursus juist gaat over ALLES van zelfontwikkeling. Het directe doel is je het hele spectrum van mogelijkheden te laten zien en je op weg te helpen om de stof op jezelf toe te passen. Het einddoel is dat jij daardoor jezelf en je leven ook echt weet te verbeteren.

Wat kan je of ken je na de cursus

Verrijk jezelf met een complete en logisch gerelateerde blik op het hele domein van verbetering van jezelf en je leven. Leer de essentials van:

  • wat zelfverbetering is, het wereldje, hoe alles samenhangt;
  • jezelf beter aansturen, scherper denken, constructiever voelen en interpreteren, flexibeler oordelen, worden wat je wilt zijn;
  • weten wat je wilt: invulling, keuze en balans rond je 10 kernbehoeften;
  • jezelf in gang zetten en motiveren, juist als het lastig wordt;
  • je productiviteit (persoonlijke effectiviteit) verbeteren: meer gedaan krijgen;
  • werken aan geluk, en blokkades verminderen;
  • sociaal gedijen t.b.v. zowel geluk als succes;
  • financiële vrijheid verkrijgen via ondernemen en zakelijk succes.

Duur en studiebelasting

De cursus duurt 14 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor jou als je jezelf herkent in één of meerdere van deze 4 punten:

1. Je hebt nog niets op dit gebied gelezen, en wilt graag het complete plaatje ineens krijgen.

2. Je hebt juist al veel gelezen, maar wilt nu graag de samenhang zien.

3. Je wilt (iets van) je leven of jezelf verbeteren, en ziet daarbij een strakke gids zonder ruis en retoriek en wijdlopigheid wel zitten.

4. Je kent de grote namen wel, maar leest de boeken om praktische redenen niet en je wilt gewoon de pure kern.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: zelfreflectie, doelen bepalen, persoonlijke effectiviteit en daadkracht, perceptiewijziging, en nog veel meer.

Lesmaterialen

De cursus “Gerichte zelfontwikkeling” bestaat uit 44 video’s en 8 toetsen.

Opbouw van de cursus

De cursus is gebaseerd op talloze boeken over persoonlijke ontwikkeling, maar je zult amper namen van boeken of auteurs tegenkomen. Dat komt omdat álle inhoud, dat nooit uniek aan één auteur hangt, op een grote hoop is gegooid en daar vandaan helder is gesorteerd naar onderwerpen die van belang zijn. Alle content wordt dus vanuit één groot overkoepelend raamwerk van onderwerpen gepresenteerd, in heldere hoofdstukken en paragrafen.

De cursus start met een introductie, die belangrijk is, omdat daarin het raamwerk ofwel de samenhang van alles wordt uitgelegd. Dan volgen de zeven kernhoofdstukken, alle opgesplitst in behapbare secties/paragrafen. De cursus sluit af met een hoofdstuk over zelf met de stof aan de slag gaan.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 9 modules (zie ook hierboven).

Toetsing

De cursus wordt per module afgesloten met een toets. Deze toetsen bestaan uit meerkeuzevragen. Om te slagen moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor alle toetsen, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op andere portals / media plaatsen. Zo ontwikkel je jezelf en laat je het ook aan anderen zien!

Ambitie
Discipline
Onafhankelijkheid