Strategisch plannen

Online cursus Strategisch plannen

Een strategisch plan is onmisbaar voor een goedlopend bedrijf. Niet alleen is het fijn voor jou en je werknemers om te weten welke richting het bedrijf opgaat, maar het geeft ook handvatten die je helpen om naar een concreet doel toe te werken. In deze cursus leer je hoe je een strategisch plan maakt en waarom dit juist zo belangrijk is.

Een strategisch plan is onmisbaar voor een goedlopend bedrijf. Niet alleen is het fijn voor jou en je werknemers om te weten welke richting het bedrijf opgaat, maar het geeft ook handvatten die je helpen om naar een concreet doel toe te werken. Het blijkt echter dat in de praktijk nog te weinig aandacht wordt besteed aan het uitwerken van een goede en duidelijke planning. Vaak wordt het afgedaan als iets wat onnodig is, wat veel tijd kost en waar mensen zich niet aan houden. In deze cursus leer je hoe je een strategisch plan maakt en waarom dit juist wel zo belangrijk is. 

Doel van de cursus

Een visieverklaring, een missieverklaring, SMART-doelen, PEST-analyses, etc. Allemaal termen die je als bedrijf moet kennen om een strategisch plan te ontwikkelen. Op het moment dat je als bedrijf goed weet waar je voor staat, wat je doelen zijn en hoe je dit wilt gaan bereiken, verbetert dat jouw positie en zal het de manier van werken binnen het bedrijf verbeteren. Dit is niet alleen belangrijk voor de managers of leidinggevenden van een bedrijf, maar voor elke medewerker. 

Het opstellen en naleven van een strategisch plan is een constant proces. De wereld verandert, de markt verandert en de consumentenbehoeften veranderen. Er moet regelmatig dus worden nagekeken of alle doelen nog op een lijn liggen met de missie en visie die zijn opgesteld, of de langetermijndoelen nog haalbaar zijn en of het team nog achter elke beslissing staat. Dit kost natuurlijk tijd en moeite, maar met behulp van de cursus ‘strategisch plannen’ ga je met een team aan de slag om de doelstellingen bij te stellen, opnieuw te formuleren en haalbaar te maken! 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Strategiemappen lezen

  • Verschil visie- en missieverklaring

  • SWOT-analyse

  • PEST-analyse

  • SMART-doelen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Strategisch plannen' duurt ongeveer 1 uur. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is ontworpen om iedereen de kans te geven om mee te denken, een mening te vormen en deel te nemen aan discussies.  Advies vooropleiding: MBO

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, mening vormen, discussiëren.

Lesmaterialen

De cursus 'Strategisch plannen' bestaat uit: Videocollege en een eindtoets

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus 'Strategisch plannen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Betrokkenheid
Plannen en organiseren