Registratie van loopbaanontwikkeling

Online cursus Registratie van loopbaanontwikkeling

Wil je ontdekken hoe je een loopbaandossier kunt inzetten als middel voor loopbaanontwikkeling? Meer kennis genereren over LOB in het onderwijsprogramma én aan de slag om een goed fundament te leggen voor LOB binnen jouw school? Ontdek hier dan de module ‘Registratie van loopbaanontwikkeling’

Introductie

Deze module is onderdeel van de complete e-learning ‘Bouwen aan LOB’. Vanuit je eigen omgeving, in je eigen tijd, op je eigen manier kun je deze module volgen! Resultaat: je bent in staat om een weloverwogen keuze maken van de manier waarop jouw leerlingen hun loopbaanontwikkeling kunnen gaan vastleggen.

Doel van de cursus

Deze module ‘Registratie van loopbaanontwikkeling’ is ontwikkeld door Prof. Dr. Marinka Kuijpers, net als de overige, nog te verschijnen, modules binnen deze serie. De inhoud is wetenschappelijk onderbouwd en zo ingestoken dat jij met je school(team) effectief aan de slag kunt met LOB. En daar doen we het voor. Want toekomstgericht onderwijs maak je samen. Daarom bieden we je via Onderwijz.nl een gratis een module ‘Registratie van loopbaanontwikkeling’ aan om te ervaren wat dit voor je doet. 

Let wel: registreren van LOB is geen doel op zich, maar een middel om de leerling voor te bereiden op een goede plek op de arbeidsmarkt waar hij gelukkig kan zijn. Daar kun jij aan bijdragen!

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Je weet waarom het registeren van loopbaanstappen belangrijk is
  • Je kunt het onderscheid maken in wat wel/niet te registreren
  • Je kunt nu onderlegd kiezen voor de manier waarop je loopbaanontwikkeling door jouw leerlingen wilt laten registreren

Duur en studiebelasting

De cursus 'Registratie van loopbaanontwikkeling' duurt ongeveer 1 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze specifieke module is geschikt voor Slb’ers, loopbaan- en LOB-begeleiders, decanen, docenten.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Registratie van loopbaanontwikkeling' bestaat uit: Online instructie en audio-ondersteuning, 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Tussendoor worden vragen gesteld. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

Deze cursus bevat enkele vragen door de cursus heen.

Certificaat

Aan het eind van de cursus, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Discipline
Informatie-analyse