Alcohol verminderen

Online cursus Alcohol verminderen

Drink jij zo vaak dat het niet meer lukt om in belangrijke mate te voldoen aan verplichtingen op het werk of thuis? Misschien lijdt jij wel aan drankmisbruik. Maar je bent niet de enige. Wij bieden je de juiste kennis en tools die je nodig hebt om minder alcohol te consumeren.

Drink jij zo vaak dat het niet meer lukt om in belangrijke mate te voldoen aan verplichtingen op het werk of thuis? Ben je bijvoorbeeld herhaaldelijk afwezig of lever je slecht werk af ? Verwaarloos je je kinderen of het huishouden? Drink je meerdere malen in situaties waarin het fysiek gevaarlijk is, zoals autorijden onder invloed? Ben je herhaaldelijk door het drinken in aanraking gekomen met justitie? Bijvoorbeeld dat je bent aangehouden wegens verstoring van de openbare orde wegens het drinken ? Blijf je gebruiken ondanks terugkerende ruzies met mensen die je dierbaar zijn?

Als je één of meerdere van deze vragen met ja kunt beantwoorden en hier al een lange periode last van hebt, lijd je aan drankmisbruik. Gelukkig ben je niet de enige. Alcohol is het meest voorkomende probleem binnen de gehele Nederlandse samenleving. Maar liefst 1/3 van alle drinkers misbruiken alcohol en bijna 21% daarvan is verslaafd. Dit zijn ruim 1,6 miljoen mensen in totaal! Denk je dat óók jij een alcoholprobleem hebt en zou je graag willen stoppen of minder drinken? Maar vind je de stap om professionele hulp te zoeken nog te vroeg? Dan bieden wij jou de juiste kennis en tools aan die je nodig hebt om je doel te bereiken. Of je nu wilt stoppen of minder wil drinken, deze cursus zal je helpen om doelen te stellen en bij te houden, gemotiveerd te blijven, verleidingen te kunnen weerstaan, omgaan met stressvolle gebeurtenissen waardoor je meer controle ervaart over je drinkgedrag. Tenslotte leren we je om nieuwe en gezonde gewoontes te maken, zodat je weer volop van het leven kunt genieten.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus "Alcohol verminderen" is om mensen die problematisch alcoholgebruik ervaren te helpen hun drinkgedrag te verminderen of volledig te stoppen. De cursus biedt kennis en tools om doelen te stellen, motivatie te behouden, verleidingen te weerstaan en om te gaan met stressvolle situaties. Het uiteindelijke doel is om meer controle te krijgen over het drinkgedrag, zodat de deelnemers weer volop van het leven kunnen genieten en kunnen voldoen aan hun verplichtingen op het werk en thuis.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Doelen stellen

  • Motivatie behouden

  • Verleidingen weerstaan

  • Nieuwe gewoontes creëren

  • En nog veel meer…

Duur en studiebelasting

De cursus ”Alcohol verminderen” duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor docenten. Advies vooropleiding: MBO

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Doelen stellen, nieuwe gewoontes creëren, Motivatie behouden, stressmanagement

Lesmaterialen

De cursus “Alcohol verminderen” bestaat uit: College, werkboek, een les ochtendmeditatie, eindtoets. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus “Alcohol verminderen” wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Discipline
Vasthoudendheid