SWOT-analyse

Online cursus SWOT-analyse

SWOT is de afkorting van de Engelse woorden Strengths, Weaknesses, Opportunities en Chances. Deze online cursus legt je in gewoon Nederlands uit hoe je je sterke en zwakke punten, je mogelijkheden en je kansen op een effectieve manier in beeld kunt krijgen.

Deze online cursus helpt je de SWOT-analyse te begrijpen en toe te passen en maakt deel uit van de thema's HR en persoonlijke effectiviteit.

Je sterke punten naast je zwakke punten zetten. Goed kijken, vergelijken, combinaties uitproberen, en zo ontdekken dat er nog zoveel meer mogelijkheden bestaan... Dat is de beproefde methode om het beste uit jezelf en je onderneming te kunnen halen. SWOT is de afkorting van de Engelse woorden Strengths, Weaknesses, Opportunities en Chances. Deze online cursus legt je in gewoon Nederlands uit hoe je je sterke en zwakke punten, je mogelijkheden en je kansen op een effectieve manier in beeld kunt krijgen.

In de e-learning 'SWOT-analyse' laten we je stap voor stap zien hoe je een sterkte-zwakteanalyse opzet en effectief kunt toepassen. De online training is opgebouwd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden. Je leert volgens de SWOT-methode selecteren, logische prioriteiten stellen, werken met de confrontatiematrix en strategieën bedenken. Je zult ontdekken dat de SWOT-analyse overal en altijd toepasbaar is.

Duur van de online cursus
De e-learning 'SWOT-analyse' duurt ongeveer 50 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2 weken.

Doelgroep
Deze e-learning is in de eerste plaats bestemd voor ondernemers, maar verder ook geschik voor iedereen die van kansen mogelijkheden wil maken. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Plannen en organiseren, Ondernemend en commercieel handelen, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen
De cursus 'SWOT-analyse - Maak eerst een probleemanalyse voor je tot besluitvorming over gaat.' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Werkbladen, Praktijkopdracht, Strategische mogelijkhedenkaart SWOT, Formulieren SWOT-analyse, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Toetsing
De online cursus 'SWOT-analyse - Maak eerst een probleemanalyse voor je tot besluitvorming over gaat.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Tags: Leiderschap - Professionalisering