Duurzame inzetbaarheid: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Online cursus Duurzame inzetbaarheid: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Duurzame inzetbaarheid is een term die je steeds vaker hoort, zowel op het werk als in discussies in de maatschappij. Het gaat over de vraag hoe mensen gezond, met plezier en productief kunnen blijven werken, gedurende hun hele loopbaan. 

Duurzame inzetbaarheid is een term die je steeds vaker hoort, zowel op het werk als in discussies in de maatschappij. Het gaat over de vraag hoe mensen gezond, met plezier en productief kunnen blijven werken, gedurende hun hele loopbaan. 

Nu de arbeidsmarkt verandert, de pensioenleeftijd stijgt en de werkdruk toeneemt, is het belangrijk dat werknemers duurzaam inzetbaar zijn. Maar wat betekent duurzame inzetbaarheid precies? Welke aspecten zijn daarbij belangrijk, en waarom is het zo belangrijk voor werknemers, werkgevers en de maatschappij? In deze cursus leggen we dat uit en geven we een voorbeeld uit de praktijk om het duidelijker te maken.

Doel van de cursus

Het doel van de cursus "Duurzame Inzetbaarheid: Wat is het en waarom is het belangrijk?" is om de lezer bewust te maken van het belang van duurzame inzetbaarheid voor een langdurig gezonde, productieve en plezierige loopbaan.

Wat kan je of ken je na de cursus

Na het volgen van deze cursus weet je:

  • Wat duurzame inzetbaarheid inhoudt
  • Welke factoren daarbij een rol spelen (zoals gezondheid, vakmanschap, motivatie, werk-privébalans en persoonlijk leiderschap)
  • Waarom het belangrijk is voor werknemers, bedrijven en de maatschappij.

Duur en studiebelasting

De cursus "Duurzame Inzetbaarheid: Wat is het en waarom is het belangrijk?" duurt ongeveer 30 minten. Wil je het maximale rendement uit de cursus halen, maak dan ook alle praktische opdrachten. 

Doelgroep en vooropleiding

Deze cursus is geschikt voor iedereen die belang heeft bij een lange, gezonde en bevredigende loopbaan, zowel op individueel als organisatorisch niveau.

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden:  zelfinzicht, kennis en toekomstvisie.

Lesmaterialen

"Duurzame Inzetbaarheid: Wat is het en waarom is het belangrijk?" bestaat uit waardevolle informatie, handige tips, toetsvragen en een praktische opdracht.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten. Tijdens de cursus zul je je kennis kunnen testen door middel van enkele toetsvragen. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De cursus "Duurzame Inzetbaarheid: Wat is het en waarom is het belangrijk?" bevat enkele toetsvragen en een praktische opdracht.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!

Ambitie
Ontwikkelen medewerkers
Toekomstvisie
Verandervermogen
Zelfinzicht