Klantgericht denken en handelen

Online cursus Klantgericht denken en handelen

Managers en leidinggevenden stellen hoge eisen aan hun personeel als het gaat om klantgerichtheid en klantvriendelijkheid. Klantgerichtheid begint bij goed nadenken, en deze online cursus helpt je hierbij. Met de juiste mentaliteit maak jij tevreden klanten. 

Managers en leidinggevenden in de retail stellen hoge eisen aan hun personeel als het gaat om klantgerichtheid en klantvriendelijkheid. Terecht, want het is de bedoeling dat klanten met plezier in jouw winkel terugkomen om inkopen te doen! Sommigen denken dat klantgerichtheid gewoon een kwestie van van het juiste gedrag is; wanneer jij als verkoopmedewerker het goede kunstje doet, gaat alles vanzelf. Niet dus! Klantgerichtheid begint bij goed nadenken, dus in je hoofd.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Klantgericht denken en handelen' leer je hoe je met de juiste mentaliteit tevreden klanten maakt. Je leert klantgericht omgaan met de klanten in jouw winkel.  

Wat kan of ken je na de cursus

  • Verplaatsen in je klant en daardoor meer omzet genereren
  • Herkennen van soorten klanten
  • Je hebt kennisgemaakt met de eigenschappen van klantgerichte mentaliteit
  • Bewust zijn van diverse typen verkoopmedewerkers
  • Werken met de AdviesCirkel

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Klantgericht denken en handelen' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor verkoopmedewerkers en leidinggevenden in de retail. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Overtuigen en beïnvloeden, Vakdeskundigheid, Analyseren, Leren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten, Ondernemend en commercieel handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Klantgericht denken en handelen' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), Slim formuleren-kaart, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module.

Toetsing

De online cursus 'Klantgericht denken en handelen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!