Bereidingstechnieken

Bereidingstechnieken

Door de juiste bereiding van een product maak jij een heerlijk gerecht. In deze e-learning leer je meer over het bereiden van eten en over de materialen in de keuken. Met kennis van kooktechnieken kun je precies aan jouw gasten vertellen hoe hun gerecht is bereid; dat maakt indruk!

Door de juiste bereiding van een product maak jij een heerlijk gerecht. In deze e-learning leer je meer over het bereiden van eten en over de materialen in de keuken. Met kennis van kooktechnieken kun je precies aan jouw gasten vertellen hoe hun gerecht is bereid; dat maakt indruk!

Hoofdstuk 1: Bakken & braden

Bakken is het garen van een product op een hoge temperatuur. Bakken kan je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld in de oven of in een koekenpan.

Hoofdstuk 2: Koken & blancheren

Naast bakken zijn koken en stoven veelgebruikte bereidingstechnieken. Door deze technieken te gebruiken kan je weer een ander resultaat met je producten bereiken.

Hoofdstuk 3: Apparatuur

In de keuken gebruik je verschillende soorten keukenaparatuur. Weet jij de verschillende apparaten te herkennen en weet je ook waarvoor ze gebruikt worden?

Duur

De online training “Bereidingstechnieken” duurt een paar uur. Je kunt de geleerde technieken direct in de praktijk brengen. Dan kan de training langer duren!

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die graag beter wil leren koken of de ambitie heeft om als kok aan het werk te gaan. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.