Non-alcoholische dranken

Non-alcoholische dranken

In deze training leer je over non-alcoholische dranken. Leer hoe je verschillende soorten water en hun afkomst kunt onderscheiden, over het proces van koe tot koelkast en het verschil tussen een vruchtensap en een vruchtendrank. Zo weet jij precies wat je aan de gasten serveert!

In deze training leer je over non-alcoholische dranken. Leer hoe je verschillende soorten water en hun afkomst kunt onderscheiden, over het proces van koe tot koelkast en het verschil tussen een vruchtensap en een vruchtendrank. Zo weet jij precies wat je aan de gasten serveert!

Hoofdstuk 1: Water

Water lijkt een eenvoudige drank, toch zijn er grote verschillen in smaak, herkomst en samenstelling van water.

Hoofdstuk 2: Vruchtensap

Verse sappen zijn populair. Veel gasten gaan bewust om met hun gezondheid. Daarom zijn er steeds meer vruchtensappen en smoothies en gespecialiseerde horecazaken die zich hierop richten

Hoofdstuk 3: Melk

Melk is afkomstig van bijvoorbeeld koeien, geiten of schapen. Maar ook melk van het paard, de kameel of buffel kan door mensen worden gedronken. Het bekendst en meest gebruikt is koeienmelk. In dit hoofdstuk zullen we daarom alleen koemelk behandelen.

Hoofdstuk 4: Frisdrank

Frisdrank wordt vaak besteld in de horeca en er zijn zoveel soorten en smaken.. Maar wat is het eigenlijk? 

Duur

De online training “Non-alcoholische dranken” kun je binnen twee uur afronden.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die meer wil weten over niet alcoholhoudende dranken of de ambitie heeft om in de horeca aan het werk te gaan. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.