Lichaamstaal

Online cursus Non-verbale communicatie en lichaamstaal

Non-verbale communicatie, en meer in het bijzonder lichaamstaal, vertelt ontzettend veel over iemand. In de online cursus 'Lichaamstaal' leer je stap voor stap meer over de taal van het lichaam.

Je hoeft alleen maar goed te letten op iemands houding en te kijken naar de bewegingen van iemands lichaam om al veel te kunnen te zeggen over wie je voor je hebt. Non-verbale communicatie, en meer in het bijzonder lichaamstaal, vertelt ontzettend veel over iemand. Heb je voor je werk of in verband met leuke of minder leuke ervaringen behoefte om op een heel praktische manier kennis te maken met de geheimen van de lichaamstaal, dan biedt deze heldere en instructieve online cursus jou een prima gelegenheid.

Deze cursus vergroot je algemene inzetbaarheid en zelfbeeld. De cursus leert je je zelfmanagement te versterken, je sociale vaardigheden te verbeteren en efficiënter mensen en taken te managen. Hiermee richt de cursus zich op jouw carriere en/of het professionaliseren van je werkzaamheden. De cursus is geschikt voor ondernemers, mensen die een carrièreswitch wensen of mensen die professionele ambities hebben.

Doel van de cursus

In de online cursus 'Lichaamstaal' leer je stap voor stap meer over de taal van het lichaam, zoals:

  • expressies van het gezicht en het hoofd;
  • algemene houding van het lichaam;
  • taal van de handen en voeten;
  • ruimte innemen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Herkennen van lichaamstaal
  • Kennen van de verschillen in lichaamstaal tussen mannen en vrouwen
  • Je hebt kennisgemaakt met lichaamstaal over de grens
  • Tips voor toepassen van expressieve vaardigheden in contact
  • Kennis van de rol van lichaamstaal bij het opbouwen van relaties
  • Kennis van de betekenis van iemands uiterlijk in contact

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Lichaamstaal' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is bestemd voor mensen die meer willen weten over de taal van het lichaam en over de boodschap die in non-verbale communicatie meekomt. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je de online training wilt inzetten voor de opleiding die je volgt, dan werk je daarmee aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties op MBO-niveau: Aandacht en begrip tonen, Analyseren, Leren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Lichaamstaal' bestaat uit een e-learning met audio- en videomateriaal, Checklist houdingen, Evaluatieformulier oefenen met lichaamstaal. Aanvullend lesmateriaal: verwijzing naar Audioboek 'Ik weet dat u liegt'. 

Opbouw van de cursus

Deze cursus is een e-learning en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Lichaamstaal' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!