Vlees, wild en gevogelte

Vlees, wild en gevogelte 

In Nederland eten wij heel wat vlees, vis en gevogelte. Met deze e-learning vat jij de koe bij de horens en weet jij straks welke eigenschappen deze verschillende producten hebben, hoe je ze kunt herkennen, bewaren en bereiden.

In Nederland eten wij heel wat vlees, vis en gevogelte. Met deze e-learning vat jij de koe bij de horens en weet jij straks welke eigenschappen deze verschillende producten hebben, hoe je ze kunt herkennen, bewaren en bereiden.

Zo kan jij het beste stukje vlees, gevogelte of wild bereiden en aan je gasten uitleggen wat voor leven het dier heeft gehad.

Hoofdstuk 1: Koeien en varkens

Vlees is de verzamelnaam voor spierweefsel en organen van slachtdieren. In Nederland eten we meestal het vlees van rund en kalf, varken, schaap, lam en paard.

Hoofdstuk 2: Wild

Voor de kok is het wildseizoen één van de mooiste perioden van het jaar. Er is een groot aanbod en van wild kan je veel verschillende gerechten maken.

Hoofdstuk 3: Gevogelte

Gevogelte is steeds populairder geworden en gerechten met vooral kip of kalkoen vind je vaak op de menukaart.

Duur

De online training “Vlees, wild en gevogelte” duurt een paar uur. 

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die meer wil weten over vlees, wild en gevolgelte of de ambitie heeft om als kok aan het werk te gaan. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.