Vis is een geliefd en gezond product. Maar weet jij het verschil tussen een platvis en een rondvis? En tussen een schelp- of schaaldier?
Na het volgen van deze e-learning weet jij de verschillende soorten van elkaar te onderscheiden. Ook weet jij waar de vis heeft gezwommen en hoe hij leefde voordat hij op het bord terecht kwam!
Hoofdstuk 1: Vis
Vis, schaal- en schelpdieren zijn traditioneel onderdeel van de Nederlandse keuken. Op de menukaart zie je dan ook vaak een uitgebreide selectie van vissoorten.
Hoofdstuk 2: Schaal- en schelpdieren
Naast vis zijn ook schaal en schelpdieren geliefde producten op de menukaart. Deze zijn onder te verdelen in veel verschillende soorten. Herken jij ze?
Duur
De online training “Vis en schaaldieren” duurt ongeveer een uur.
Doelgroep
Deze training is voor iedereen die meer wil weten over vis of de ambitie heeft om als kok aan het werk te gaan. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.
Lesmaterialen
Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.