Online cursus Dranken bereiden en serveren

Online cursus Dranken bereiden en serveren

Elke drank heeft zo zijn eigen specialisten en opleiding, maar ook serveer je ieder soort drank op een andere manier. In deze online cursus Dranken bereiden en serveren leer je waar je op moet letten als je een drank serveert aan je gasten.

Elke drank heeft zo zijn eigen specialisten en opleiding, maar ook serveer je ieder soort drank op een andere manier. In deze e-learning leer je over de algemene serveerregels waar je op moet letten als je een drank serveert aan je gasten.

Ook leer je de basis over het bereiden van verschillende dranken. Met deze basiskennis heb jij een voorsprong wanneer je je gaat verdiepen in jouw favoriete drank (of dranken). 

Hoofdstuk 1: Dranken serveren

Voor het serveren van dranken zijn algemene serveerregels. Deze algemene serveerregels zijn er niet voor niets!

Hoofdstuk 2: Bier

Bier is een veelvoorkomend product in horecabedrijf waar drank wordt geschonken. Voordat je bier serveert, moet je met heel wat dingen rekening houden. Welk bier wil de gast, in welk glas serveer je het, is het een tapbier of een flessenbier en moet het glas nat of droog zijn?

Hoofdstuk 3: Wijn

Net als bij het serveren van bier, serveer je wijn volgens bepaalde serveerregels. Zo controleer onder andere je voordat je een wijn serveert of hij de juiste serveertemperatuur heeft.

Hoofdstuk 4: Gedistilleerd

Gedistilleerde dranken noem je in de horeca vaak kortweg ‘gedistilleerd’. Bekende voorbeelden zijn: whisky, gin, rum en likeur.

Hoofdstuk 5: Andere dranken

Naast wijn, bier en gedistilleerd zijn er natuurlijk nog veel meer dranken die je in de horeca tegenkomt. Als de gast een glaasje kraanwater ernaast bestelt, lopen de visies van horecabedrijven uiteen.

Duur

De online cursus “Dranken bereiden en serveren” duurt een paar uur. 

Doelgroep

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over het bereiden van drankjes en het serveren ervan. Ook als je de ambitie hebt om in de horeca te werken is deze online cursus geschikt om een start te maken. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.