Hygiëne in de horeca

Hygiëne in de horeca

Bij het bereiden van en werken met eten is hygiëne erg belangrijk. Jij bent verantwoordelijk voor de gezondheid van je gasten! Wanneer je in de horeca aan de slag gaat heb je hier dus dagelijks mee te maken.

Bij het bereiden van en werken met eten is hygiëne erg belangrijk. Jij bent verantwoordelijk voor de gezondheid van je gasten! Wanneer je in de horeca aan de slag gaat heb je hier dus dagelijks mee te maken. In deze module leer jij hoe je ervoor zorgt dat jouw gasten niet ziek worden door bedorven voedsel en hoe jouw persoonlijke hygíëne bijdraagt aan het welzijn van jouw gasten en de uitstraling van het horecabedrijf.
 

Hoofdstuk 1: HACCP/ Hygiënecode

De HACCP is een van de vele regels en wetten waar je in de horeca mee te maken krijgt.

Hoofdstuk 2: Voedselveiligheid

Bij bedrijfshygiëne gaat het om de verzorging van de werkplek, de materialen en gereedschappen, grondstoffen en producten.

Hoofdstuk 3: Persoonlijke hygiëne

Niet alleen keukenhygiëne is belangrijk in de horeca. Dit geldt ook voor persoonlijke hygiëne.

Duur

De online training “Hygiëne in de horeca” duurt een paar uur. 

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die werkt of wil gaan werken in de horeca. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.