Thee

Online cursus Thee in de horeca

Naast water is thee het oudste en meest gedronken drankje ter wereld. Je ziet het overal terug in horecazaken. Toch wordt er maar weinig bij thee stilgestaan, wat is thee nu eigenlijk?

Naast water is thee het oudste en meest gedronken drankje ter wereld. Je ziet het overal terug in horecazaken. Toch wordt er maar weinig bij thee stilgestaan, wat is thee nu eigenlijk?

Na deze cursus kan jij gasten vertellen wat thee nu eigenlijk is en weet jij hoe je thee het beste kunt serveren. Daarnaast kun je theeklassen en -smaken onderscheiden en kun je diverse theevariaties maken. Zo zet jij straks een kop thee die zelfs de meest verstokte koffiedrinker nog verrast.

Hoofdstuk 1: Wat is thee?

Voor het maken van een kop thee heb je theebladeren van de theeplant en heet water nodig. Bij het bereiden van thee in heet water komen vooral geur en smaak vrij.

Hoofdstuk 2: Thee in de horeca

Naast water is thee het oudste en meest gedronken drankje ter wereld. Er zijn verschillende rituelen aan verbonden en thee wordt op alle momenten van de dag gedronken. Denk maar aan de ‘afternoon tea’.

Hoofdstuk 3: Thee zetten

Thee zetten kan heel eenvoudig zijn, maar soms wordt er van thee zetten een heel ritueel gemaakt. Iedere theesoort kent zijn eigen zetmethode en net als bij koffie zijn er verschillende theevariaties die je de gast kunt serveren.

Duur van de cursus

De online training “Thee” duurt een paar uur. 

Doelgroep

Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over thee of de ambitie heeft om in de horeca aan het werk te gaan. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.