Aardappelen, groente & fruit

Aardappelen, groenten & fruit

Hoe herken je of iets vers is en hoe houd je het ook zo lang mogelijk goed? In de horeca moet je vanzelfsprekend weten met welke producten je werkt en welke eigenschappen deze hebben. In dezel e-learning leer je de kenmerken van aardappel-, groente- en fruitproducten kennen, ook wel AGF-producten genoemd.

Hoe herken je of iets vers is en hoe houd je het ook zo lang mogelijk goed? In de horeca moet je vanzelfsprekend weten met welke producten je werkt en welke eigenschappen deze hebben. In dezel e-learning leer je de kenmerken van aardappel-, groente- en fruitproducten kennen, ook wel AGF-producten genoemd.

Hierna weet jij hoe je deze producten het beste kunt verwerken en kan je de gast uitleggen waarom aardbeien midden in de winter niet op de menukaart staan!

Hoofdstuk 1: Aardappel

Aardappels worden wereldwijd geproduceerd en geconsumeerd. Samen met rijst zijn ze de bekendste voedingsmiddelen.

Hoofdstuk 2: Groenten

Groenten zijn gezond, lekker en geven kleur, geur en smaak aan gerechten. Groenten zijn een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding en zijn ook in de horeca niet weg te denken.

Hoofdstuk 3: Fruit

Fruit is een verzamelnaam voor vele soorten vruchten.

Duur

De online training “Aardappelen, groente & fruit” duurt een paar uur. 

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die meer wil weten over Aardappelen, groente & fruit of de ambitie heeft om als kok aan het werk te gaan. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.