Allergenen

Voedselallergie

Wanneer je werkt met voeding is het belangrijk om te weten dat alle voedingsstoffen die een mens binnenkrijgt effect kunnen hebben op de gezondheid. Niet iedereen kan alle voedingsstoffen of onderdelen daarvan verdragen. In sommige gevallen kan iemand er zelfs erg ziek van worden!

Wanneer je werkt met voeding is het belangrijk om te weten dat alle voedingsstoffen die een mens binnenkrijgt effect kunnen hebben op de gezondheid. Niet iedereen kan alle voedingsstoffen of onderdelen daarvan verdragen. In sommige gevallen kan iemand er zelfs erg ziek van worden!

Met behulp van deze training leer jij alles over de verschillende soorten voedselallergie, het effect van allergenen op het lichaam en hoe je ervoor zorgt dat jouw gasten geen risico lopen de verkeerde voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit geeft wel zo’n veilig gevoel!

Hoofdstuk 1: Allergenen

Een allergeen is een eiwit dat zich in een etenswaar bevindt. Soms reageert iemand niet goed op deze eiwitten uit de voeding en krijgt dan een allergische reactie.

Hoofdstuk 2: Soorten allergenen

Er zijn veel verschillende soorten voedselallergenen. Voorbeelden van allergenen zijn schaaldieren, vis en sulfiet. Alle allergenen zijn opgenomen in de allergenenwijzer.
 

Duur

De online training “Allergenen” duurt een paar uur. 

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die meer wil weten over allergenen en/ of deze kennis wil gebruiken in zijn/ haar werk. De trainingen zijn een eerste kennismaking met het horeca vak. SVH biedt hierna diverse aanvullende opleidingsmogelijkheden.

Lesmaterialen

Deze training bevat diverse online leermiddelen en een toets na elk hoofdstuk.