Homeopathie

Online cursus Homeopathie

Homeopathie omvat meer dan die paar middeltjes die bij de drogist verkrijgbaar zijn, het is een manier van leven, met een duidelijke visie op gezondheid en ziekte. Deze online cursus laat jou op een praktische en nuchtere manier kennismaken met homeopathie. 

Homeopathie omvat meer dan die paar middeltjes die bij de drogist verkrijgbaar zijn, het is een manier van leven, met een duidelijke visie op gezondheid en ziekte. In onze zwaar gemedicaliseerde samenleving bieden de denkbeelden van de homeopathie wellicht een gezond tegenwicht of tenminste een alternatief. Deze online cursus laat jou op een praktische en nuchtere manier kennismaken met homeopathie. 

Doel van de cursus

De online cursus 'Homeopathie' geeft je een totaaloverzicht van de achtergronden en productkennis met het oog op gezond leven.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de basisprincipes van homeopathie
  • Kennis van noodzakelijke historische bijzonderheden
  • Kennis van bereidingswijzen en toedieningsvormen
  • Kennis van de 38 voornaamste werkzame stoffen binnen homeopathie
  • Kennis van constitutietypen
  • Je hebt meer informatie over zelfmedicatie met hulp van homeopathische middelen
  • Je hebt zijdelings kennisgemaakt met fytotherapie (kruidengeneeskunde)

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Homeopathie' duurt ongeveer 2 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. HDe totale studiebelasting bedraagt 3 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is bestemd voor mensen die zich grondig en deskundig willen laten informeren over een onderwerp waarover veel onzin wordt verteld. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen

De cursus 'Homeopathie' bestaat uit: VideoCollege, E-books, Begrippenlijst homeopathie, Begrippenlijst fytotherapie, Overzicht werkzame stoffen, Samenvattingen.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De cursus is verdeeld over drie moduels, die worden afgesloten met een afzonderlijke toets. De volledige online cursus 'Homeopathie' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!