Schulden wegwerken

Online cursus Schulden wegwerken

Deze training is een vriendelijke maar dringende aanmoediging om je eigen (financiële) situatie helder onder ogen te zien en er zelf verantwoordelijkheid voor te nemen. Je krijgt praktisch toepasbare tips die je helpen om schulden te voorkomen en/of er voorgoed vanaf te komen. Ook voor werkgevers die medewerkers met schulden in hun organisatie hebben.

Hoe ontstaan de meeste schulden, en beter nog hoe kom je er voorgoed vanaf? Deze online training geeft je praktische tips. Het is een vriendelijke maar dringende aanmoediging om je eigen (financiële) situatie helder onder ogen te zien en er zelf verantwoordelijkheid voor te nemen.

Doel van de cursus

De online cursus 'Schulden wegwerken' geeft praktische aanwijzingen om binnen afzienbare termijn je schulden de baas te worden. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de oorzaken voor schulden
  • Voeren van slim zakgeldbeleid (jong geleerd is oud gedaan)
  • Je eigen financiële situatie onder ogen zien en er verantwoordelijkheid voor nemen
  • Toepassen van tips om een traject van schuldhulpverlening te voorkomen
  • Actuele informatie over instanties die je kunnen helpen als je er zelf echt niet meer uitkomt

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Schulden wegwerken' duurt ongeveer 1 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 2 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zijn huishoudboekje voor altijd op orde wil krijgen. De training is ook aan te bevelen als tool voor leidinggevenden en/of werkgevers die geconfronteerd worden met schuldenproblematiek bij medewerkers. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Beslissen en activiteiten initiëren, Aansturen, Begeleiden, Aandacht en begrip tonen, Samenwerken en overleggen, Ethisch en integer handelen, Materialen en middelen inzetten, Analyseren, Onderzoeken, Plannen en organiseren, Instructies en procedures opvolgen, Omgaan met verandering en aanpassen, Met druk en tegenslag omgaan.

Lesmaterialen

De cursus 'Schulden wegwerken' bestaat uit: VideoCollege, E-Book, Checklist, Samenvatting, Invullijst bespaarplan, Invullijst inzicht krijgen, Evalutieformulieren.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 1 module. 

Toetsing

De online cursus 'Schulden wegwerken' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!