Burn-out,  genezen en voorkomen

Online cursus Burn-out, genezen en voorkomen

De online training "Burn-out, genezen en voorkomen" is bedoeld voor mensen die op dit moment kampen met een burn-out maar ook voor diegenen die een burn-out in de toekomst willen voorkomen. De cursus bevat tevens een uniek 50 daags herstel programma.

Merk je dat het niet meer gaat op je werk? Opeengestapelde verplichtingen en verwachtingen kunnen niet meer worden waargemaakt. De druk loopt op en het wordt allemaal teveel. Het lijkt erop dat stress en overbelasting hun tol gaan eisen... Is voorkomen beter dan genezen? Ja, want van een burn-out herstellen kan lang, heel lang duren. 

Doel van de cursus

Stress is een natuurlijk verschijnsel waar iedereen wel eens last van heeft. Het hebben van stress is niet per definitie ongezond. Maar als de stress lang aanhoudt en er geen sprake is van ontspanning, kunnen we spreken van ongezonde stress. Ongezonde stress leidt tot overspannenheid of een burn-out als de signalen niet vroegtijdig worden herkend en er niet op tijd wordt ingegrepen.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Hoe je het beste een burn-out kunt voorkomen
  • Wat de kenmerken zijn van een burn-out
  • Wat de maatregelen zijn om de burn-out te voorkomen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Burn-out, genezen en voorkomen' duurt ongeveer 8 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 10 uur.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online cursus is geschikt voor managers, leidinggevenden, teamleiders, projectteamleden, beleidsmakers en werkgevers. Advies vooropleiding: MBO2

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Overleggen, toepassen, Onderzoeken, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Burn-out, genezen en voorkomen' bestaat uit: E-Books, Trainingen, Herstelprogramma, Video's, Bonusmateriaal, Toetsing.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 7 modules. 

Toetsing

De cursus 'Burn-out, genezen en voorkomen' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!