Stress aanpakken

Online cursus Stress aanpakken

Wanneer de stress over een langere periode aanhoudt, kunnen de effecten ervoor zorgen dat je overspannen raakt of misschien zelfs een burn-out krijgt. Deze cursus reikt je een helpende hand zodat je stress de baas kunt worden. Met onder andere een boekje met stressreductieoefeningen

Stress is een overdreven variant van gewone spanning. Een beetje gezonde spanning is noodzakelijk om goed te kunnen functioneren. Dit zorgt er namelijk voor dat het lichaam in staat van paraatheid is, klaar om tot actie over te gaan. De hersenen geven een seintje aan het lichaam om het hormoon adrenaline aan te maken. Het hart gaat hierdoor sneller kloppen, de ademhaling versnelt en spieren spannen zich aan. De effecten houden doorgaans slechts kort aan, waarna het lichaam de tijd krijgt om zich te herstellen. Bij teveel aanhoudende spanning, kunnen klachten ontstaan. Dit kan zelfs leiden tot overspannenheid of een burn-out. Deze cursus helpt je om je stressniveau te reduceren.

 

Doel van de cursus

De online cursus 'Stress aanpakken' helpt je om stress te herkennen en om je stressniveau te reduceren.

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Herkennen van stresskenmerken
  • Stressniveau reduceren

Duur en studiebelasting

Deze online cursus duurt circa 5 uur. Wil je het maximale rendement uit je online cursus halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 2weken.

Doelgroep

Deze online cursus is geschikt voor iedereen die graag meer wil weten over het aanpakken van stress.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Plannen en organiseren, Instructies opvolgen, Leren, Reflecteren.

Lesmaterialen

De online cursus 'Stress aanpakken' bestaat uit: E-Books, Video's, Bonusmaterialen, Engelse E-Books & Video's, Tips. Naast het standaard cursusboek vind je een boekje met stressreductieoefeningen. Beide publicaties zijn zowel beschikbaar in het Nederlands als in het Engels. Let op: Dit is een Engelstalige cursus met Nederlandse ondertiteling.

Toetsing

Deze online cursus wordt niet afgesloten met een eindtoets.

Certificaat

Na het succesvol afronden van deze cursus ontvang je een certificaat.

Hoe gaat dit in zijn werk:

  1. Je volgt de online training in zijn geheel.

  2. Is de training succesvol afgerond dan klik je op de gele balk met de tekst:  ‘Klik hier om uw CERTIFICAAT VAN DEELNAME aan te vragen!’

  3. Het certificaat ontvang je via e-mail en mocht je deze niet hebben ontvangen, check ook even je spambox!

Tip: Bewaar je certificaten en/ of plaats deze bij je (Linkedin) profiel, At Monday Talentcard® , portfolio of CV.