Ondernemingsplan schrijven

Online cursus Ondernemingsplan schrijven

Ondernemingsplan schrijven | Een boeiende en praktische onlinecursus inclusief onbeperkt toegang tot aanvullend lesmateriaal uit onze leerbibliotheek met audioboeken, E-books, scans, kranten en meer.

Het aantal zelfstandige ondernemers groeit nog steeds, zeker in het midden- en kleinbedrijf. Eén van de eerste blokkades op het avontuurlijke pad van het ondernemerschap is het schrijven van een ondernemingsplan. Heb je behoefte aan een begrijpelijke en complete handleiding zonder overbodige poespas? Dan heb je met deze online cursus een prima instrument in handen om een goed ondernemingsplan te schrijven.

Doel van de cursus

De e-learning 'Ondernemingsplan schrijven' is een nuttig hulpmiddel bij het samenstellen van je eigen ondernemingsplan. 

Wat kan of ken je na de cursus

  • Kennis van de eisen aan de opmaak, structuur, inhoud en presentatie van een ondernemingsplan
  • Maken managementsamenvatting
  • Formuleren marketingplan 
  • Formuleren financieel plan

Duur en studiebelasting

De e-learning 'Ondernemingsplan schrijven' duurt ongeveer 15 uur. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. De totale studiebelasting bedraagt 18 uur.

Doelgroep en vooropleiding 

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die zich actief wil bezighouden met het opstellen van zijn of haar eigen ondernemingsplan. Bedrijven die extra geld nodig hebben moeten ook met een goed ondernemingsplan komen. Dit plan voldoet aan de normen van Qredits, de onderneming die namens de meeste Nederlandse banken ondernemingsplannen beoordeelt op financiering. Advies vooropleiding: mbo niveau 2.

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Overtuigen en beïnvloeden, Presenteren, Formuleren en rapporteren, Analyseren, Plannen en organiseren, Bedrijfsmatig handelen.

Lesmaterialen

De cursus 'Mijn eigen ondernemingsplan schrijven' bestaat uit: VideoCollege, Tools voor Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP), E-books, Praktijkopdrachten, Stappenplan financieel plan maken, Punten voor rubriek personalia, Punten voor rubriek eigenschappen, Leerjournaal, Samenvatting, Aanbevolen aanpak, Voorbeeld ondernemingsplan. Aanvullend lesmateriaal: Audioboek 'denken als Elon Musk'.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit diverse e-learning leerobjecten en bevat tevens aanvullend oefenmateriaal. Aan het einde van de cursus is er een eindtoets. 

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 4 modules. 

Toetsing

De online cursus 'Mijn eigen ondernemingsplan schrijven' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!