Werken bij Bureau voor Durf
Bedrijven
Werken bij

Bureau voor Durf

We zoeken KlimaatCoaches!

Wil jij ook klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal maken?

Wil je graag leren hoe mensen ook echt klimaatvriendelijke keuzes kunnen gaan maken? Wil je ook anderen in beweging brengen om deze keuzes te maken? Wil je in je eigen woonplaats groepen coachen waarbij je mensen begeleidt in de gedragsverandering, in plaats van nog meer de kennis van de techniek bij klimaatvraagstukken? Wil jij net als onze 100 andere klimaatcoaches in Nederland ook in jouw buurt aan de slag met het inspireren en activeren van anderen op dit vlak? Doe dan mee aan onze driedaagse training tot Klimaatcoach die we organiseren in Zaanstad in oktober!

Kom in actie!

Er zijn veel mensen die zich zorgen maken over klimaatverandering. Toch komen de meesten van hen niet in actie. Doordat de methodiek van KlimaatGesprekken gebruik maakt van de psychologische processen tussen ‘weten’ en ‘doen’, lukt het veel mensen wél om stappen te zetten en in beweging te blijven. Onderzoek door de universiteit van Southampton toont aan dat ruim driekwart van de deelnemers aan deze workshopserie de klimaatimpact blijvend verlaagt. Bovendien betrekken deelnemers makkelijker hun omgeving bij hun nieuwe visie en acties door effectieve gespreksvaardigheden.

Word Klimaatcoach!

We willen graag nog meer inwoners en straten ondersteunen in het vertalen van hun klimaatzorgen naar voor hen passende acties. Jij kunt er bij helpen! Word Klimaatcoach en help inwoners uit je eigen woonplaats om klimaatvriendelijke keuzes het nieuwe normaal te maken. Deze training bereidt je voor op de rol van Klimaatcoach. In onderlinge afstemming begeleid je dan zo’n twee groepen per jaar van zes avonden. Een van deze twee groepen zal specifiek over het thema verduurzamen van de eigen woning gaan.

De gemeente Zaanstad, Duurzaam Bouwloket en KlimaatGesprekken werken samen om jou als Klimaatcoach in te zetten in jouw omgeving. Na de training ben je vrijwilliger bij KlimaatGesprekken. Je krijgt begeleiding, intervisie en steun bij je verdere ontwikkeling.

Meld je aan voor 1 november!

Heb je interesse? De training tot Klimaatcoach wordt gegeven op 17, 18 en 19 januari 2020 Je betaalt een borg van € 100,- voor deelname en na het draaien van jouw eerste workshopreeks als coach, krijg je die teruggestort. Neem voor vragen of aanmelden contact op met info@klimaatgesprekken.nl. Vermeld in het onderwerp training tot klimaatcoach Zaanstad. Dan nemen wij contact op!

Of word je liever een energiecoach!

Lijkt het je leuk om bewoners te helpen met energiebesparing? En heb je hart voor een duurzame wereld? Meld je dan aan als Energiecoach! Na een training van twee dagdelen op woensdag 18 september tussen 13.00 en 21.00 uur weet jij alles over energiebesparing in huis en ben je klaar om bij bewoners langs te gaan.

Wil jij bewoners helpen met energie besparen en tijdens een huisbezoek bespaartips en €15,- aan gratis bespaarproducten uitdelen zoals ledlampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop?