op At Monday
Bedrijven
Werken bij

Historische Database Suriname Curacao

Help mee om samen de Surinaamse burgerlijke stand openbaar te maken!

Samen met u willen we de geboorte- huwelijks- en overlijdensakten van Suriname vanaf 1828 tot 1950 in een database zetten. Zo kan iedereen op zoek naar haar of zijn voorouders in Suriname! Want momenteel is het namelijk nog erg lastig om familieonderzoek te doen omdat de bestanden niet online beschikbaar en niet doorzoekbaar zijn.

Doet u ook mee? Want alleen met uw hulp krijgen we dit voor elkaar. Ga naar https://hdsc.ning.com/  om u eenvoudig aan te melden. U kan meteen van start! Het kan vanuit huis op het moment dat het u het beste uitkomt. Er is volop online ondersteuning.

Dankzij het werk van vele vrijwilligers en sponsoren staan sinds 2018 de slavenregisters van Suriname sinds 2020 ook de slavenregisters van Curaçao online. Maar dit is nog maar het begin: we willen historische informatie beschikbaar maken over álle mensen die in Suriname en Curaçao woonden. Dit maakt het mogelijk om de levensloop van mensen in slavernij te kunnen volgen ná de afschaffing van de slavernij in 1863. Bovendien komen dan ook de mensen in beeld die vanuit Azië naar Suriname migreerden als contractarbeider.

Historische Database Suriname Curacao