op At Monday
Bedrijven
Werken bij

Lapidus Holding

Lapidus Holding

Lapidus Holding is de investerings- en ontwikkelingsmaatschappij van vastgoedondernemer Klaas Hummel. Met Lapidus Holding belegt Hummel in onder meer woningen, winkelcentra, bedrijfspanden, hotels en vakantieparken in Nederland, Duitsland en Frankrijk.

Prominente vastgoedprojecten waarvan Lapidus Holding eigenaar is of was, zijn diverse parken van Center Parcs en verschillende objecten in Amsterdam-Zuid.

Oprichting Lapidus Holding

Klaas Hummel, oprichter van Lapidus Holding, begon zijn carrière in de bancaire sector. Na het vervullen van zijn dienstplicht, volgde Hummel bij AMRO Bank een academische opleiding en werd hij midden jaren tachtig kantoordirecteur van een van de bankvestigingen.

In deze periode kwam Klaas Hummel voor het eerst in aanraking met de vastgoedwereld. Al snel verruilde hij zijn baan bij AMRO Bank voor een positie als financieel directeur bij een vastgoedonderneming. Tegelijkertijd specialiseerde hij zich in projectontwikkeling en onroerend goed bij AEGON Vastgoed. Daarna ging Hummel aan de slag op de internationale afdeling van Rodamco en beheerde hij een deel van de Duitse vastgoedportefeuille.

Vanwege zijn kennis van en contacten op de Duitse vastgoedmarkt, stelde een Duitse bank Klaas Hummel in 1990 aan om een Zweeds fonds voor Duitse vastgoedbeleggingen te beheren. Hummel wist zijn fonds financieel gezond te houden, waarop de Zweedse centrale bank hem als crisismanager benoemde bij enkele noodlijdende banken.

Vanaf 1991 begon Klaas Hummel zelf in vastgoed te investeren. Dit leidde in 1993 tot de oprichting van Lapidus Holding, waarmee Klaas Hummel sindsdien tot een gevestigde naam in de Nederlandse en Duitse vastgoedwereld is uitgegroeid.

Prominent vastgoed

De vastgoedportefeuille van Lapidus Holding is uitgebreid en veelzijdig. Deze bevat residentieel, commercieel en recreatief vastgoed in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Opvallend zijn vooral de verschillende Center Parcs-vakantieparken, zoals Port Zélande en Zandvoort in Nederland, het Duitse Hochsauerland en het Franse La Domaine des Trois Forêts.

Vanaf 2015 verkoopt Lapidus Holding de vakantiehuizen van Port Zélande, Zandvoort en Hochsauerland aan particuliere en institutionele beleggers, met behoud van de centrale voorzieningen op de parken. Deze heeft Lapidus Holding vervolgens geüpgraded, in samenwerking met exploitant Pierre & Vacances Center Parcs Group.

Klaas Hummel was daarnaast onder meer betrokken bij de herontwikkeling van het voormalige PvdA-kantoor in Amsterdam-Zuid tot een woonbestemming en de realisatie van de Fishman Tower in Düsseldorf en vijfsterrenhotel Robinson Select Alpenkönig in het Oostenrijkse Seefeld.