Werken bij Stichting Nationale Talentenbank
Bedrijven
Werken bij

Stichting Nationale Talentenbank

Stichting Nationale Talentenbank

In Nederland zitten meer dan 100.000 mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking nog steeds werkloos thuis. Ze willen graag werken, maar krijgen de kans niet. Omdat er weinig terecht komt van de afspraken die het kabinet maakte om banen te creëren voor deze doelgroep. 

Nationale Talentenbank is een online platform waarop werkzoekenden met een arbeidsbeperking een loopbaanprofiel kunnen aanmaken. Natuurlijk vermelden zij hun opleiding en werkervaring, maar daarnaast komen ook hun praktische, persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden aan bod. Zo krijgen werkgevers die een vacature willen invullen een heel compleet beeld. 

Op het platform kunnen werkzoekenden vanuit de uitkering (WIA, Wajong en bijstand), het doelgroepregister of vanaf het praktijkonderwijs zichzelf namelijk verder ontwikkelen en voorbereiden op een baan. Want naast een uitgebreide profilering bij werkgevers, geeft NTB ook de kans online trainingen te volgen. Naast trainingen worden er ook webinars gegeven, bijvoorbeeld over hoe je een LinkedIn-profiel aanmaakt of hoe je moet solliciteren. Mensen die een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) hebben afgesloten, kunnen in overleg met hun jobcoach de cursussen volgen die voor hen belangrijk zijn. Het zorgt ervoor dat zij goed zijn voorbereid en zo makkelijker de overstap maken naar betaald werk.

Voor bedrijven die vanuit MVO-oogpunt een bijdrage willen leveren aan de arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten, is de Nationale Talentenbank een uitkomst. Via de uitgebreide databank vinden zij namelijk makkelijk en snel geschikte kandidaten. En het is nog gratis ook. 

De Nationale Talentenbank werkt samen met gerenommeerde partners zoals At Monday, Icademy en Speaklive. Door met deze partijen de handen ineen te slaan, levert hij een professionele en concrete bijdrage om de zichtbaarheid én de kansen van arbeidsbeperkten op de arbeidsmarkt te vergroten.