Online cursus vitaminen - mineralen

Online cursus Vitaminen - Mineralen

Jij kent misschien wel een aantal producten die vitaminen, mineralen of vitaminepreparaten bevatten, maar een samenhangend totaaloverzicht ontbreekt tot nu toe. Deze compacte, maar complete online cursus leert jou alles over dit onderwerp.

Deze online cursus leert je alles over vitaminen en mineralen en maakt deel uit van het thema gezondheid, zorg & welzijn.

Vitaminen en mineralen zijn niet meer weg te denken uit de schappen in de drogisterij en de supermarkt. Jij kent misschien wel een aantal producten die vitaminen of vitaminepreparaten bevatten, maar een samenhangend totaaloverzicht ontbreekt tot nu toe. Wilde jij in dat gemis eigenlijk al wat langere tijd verandering brengen? Als dat zo is, dan word je via deze compacte, maar zeer complete e-learning op je wenken bediend!

De online cursus 'Vitaminen' heeft twee onderdelen. Het eerste deel gaat in op de werking van vitaminen in het algemeen en over een gezonde en verantwoorde voeding. Vervolgens worden de verschillende vitaminen, mineralen en sporenelementen besproken. Daarbij komen telkens de gevolgen van een tekort en de voordelen van goed gebruik aan bod. Daarnaast bespreken we de voornaamste bio-actieve stoffen en anti-oxidanten. Het tweede deel van de training gaat in op het adviseren en verkopen van producten uit het assortiment vitaminen en mineralen. Hierbij kijken we vooral naar het soort gebruiker en waarom er behoefte is aan specifieke vitaminen en mineralen. Een nadrukkelijke plaats is ingeruimd voor de zogeheten Advies-Cirkel.

Duur van de online cursus
De e-learning 'Vitaminen' duurt ongeveer 75 minuten. Wil je het maximale rendement uit je online training halen, gebruik dan de ondersteunende lesmaterialen. Hiermee heb je trainingsmateriaal voor circa 1,5 week.

Doelgroep
Deze e-learning is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp, maar vooral voor mensen die betrokken zijn bij het verkopen van vitaminen en mineralen en bij het adviseren van consumenten over dit veelzijdige onderwerp. Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende beroepscompetenties (op MBO-niveau): Vakdeskundigheid toepassen, Op de behoeften en verwachtingen van de 'klant' richten.

Lesmaterialen
De cursus 'Vitaminen - Afslanken? Beginnen met fitness? Bevordering gezondheid? Word je eigen voedingsdeskundige.' bestaat uit: VideoCollege, E-books, Overzicht veilig niveau en ADH, Overzicht VMS, Samenvattingen.

Toetsing
De online cursus 'Vitaminen - Afslanken? Beginnen met fitness? Bevordering gezondheid? Word je eigen voedingsdeskundige.' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat
Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!