Management (MBA)

Online cursus Management (MBA)

Zelfs als je bedrijf op orde is, moet je doorlopende aandacht voor en sturing op de gezondheid van het bedrijf als geheel hebben. Daar gaat management over. Dit speelt zich af op verschillende niveaus. Je kan ook zeggen dat het bedrijf gezond moet zijn in relatie tot de buitenwereld, maar ook als je naar binnen kijkt.

Zelfs als je bedrijf op orde is, moet je doorlopende aandacht voor en sturing op de gezondheid van het bedrijf als geheel hebben. Daar gaat management over. Dit speelt zich af op verschillende niveaus. Je kan ook zeggen dat het bedrijf gezond moet zijn in relatie tot de buitenwereld, maar ook als je naar binnen kijkt. In deze cursus wordt uitgelegd wat management nou eigenlijk in de kern is (het is niet zoiets als “mensen optimaal aansturen”), waarom het zo’n uitdaging is, en hoe je meer grip krijgt, met vijf aanpakken om beheersing te vergroten, o.a. via diverse praktisch tools en aanwijzingen.

Doel van de cursus

Doel is je te leren hoe je je managementgrip op de zaak kan vergroten, zodat je meer pro-actiek kan bouwen aan het bedrijf, en minder reacctief ad hoc issues aan het oplossen bent. Ook ga je snappen dat je misschien maar tot beperkte hoogte grip wilt, vanwege de implicaties die vergaande drang tot controle en beheersing heeft.

Wat kan of ken je na de cursus

  • Wat is management: managers vs. leiders, kerndoel, kerntaak op drie niveaus
  • Hoe “werkt” management: wat manage je eigenlijk, wat is de mentale loop, wat zijn complicerende factoren
  • Management verbeteren: o.a. systematiek bouwen, managementmodellen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Management (MBA)' duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is voor iedereen die de managementtaak wil opstrakken, om meer grip op de zaak te krijgen, en het gevoel van ad hoc besturing (vooral reageren op issues die voortdurend voorbij komen) verminderen. Advies vooropleiding: HBO Bachelor

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Management (MBA)' bestaat uit: Video's, Tools voor Persoonlijk Ontwikkeling, Aanbevolen aanpak, certificaat.

Opbouw van de cursus

De cursus begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar dit een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Als je deze niet kijkt mis je niks ten aanzien van dit specifieke onderwerp waarvoor je koos, maar het geeft je wel het gehele raamwerk waarin je “alles van business” kan plaatsen. Daarmee wordt ook de “plek” van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk.

Dan volgt de cursus waar je voor koos (waar je dus ook meteen mee kan starten). Die bestaat uit een aantal video’s, met per video een bijbehorende set slides. Achteraf volgt een toets.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!