Finance voor managers (MBA)

Online cursus Finance voor managers (MBA)

Finance voor managers: leer de financiën beter te snappen en beoordelen. De financials voelen soms ver van je bed, ook al weet je dat ze cruciaal zijn. Al je inspanningen om goed in de markt te staan, te vernieuwen, goed georganiseerd te zijn, en dat geheel goed te managen, moeten leiden tot goede financiële resultaten.

Finance voor managers: leer de financiën beter te snappen en beoordelen. De financials voelen soms ver van je bed, ook al weet je dat ze cruciaal zijn. Al je inspanningen om goed in de markt te staan, te vernieuwen, goed georganiseerd te zijn, en dat geheel goed te managen, moeten leiden tot goede financiële resultaten. Maar je moet wel de basis van finance snappen wil je wat met die informatie kunnen. Het lijkt een verwarrend gebied: je kan productief zijn maar toch niet winstgevend, of omgekeerd. Je kan solvabel maar niet liquide zijn, of omgekeerd. Het kan aantrekkelijk zijn om schuld te hebben, of niet. Je kan administratief winst hebben, maar in de praktijk failliet worden verklaard. Maar uiteindelijk grijpen alle begrippen en inzichten logisch in elkaar. Het belangrijkste is dat je door alle getallen heen het verhaal blijft zien van wat het geval is geweest. In een fundamenteel opzicht gaat finance dus niet over getallen.

Doel van de cursus

Doel is je te leren wat van finance te begrijpen als manager: de meest basale basis van accounting, de essentiële stukken info in de jaarstukken, en getallen (inclusief fraude) leren doorzien.

Wat kan of ken je na de cursus

  • De essentie van financiën: het gaat niet over cijfers, en de natuurwet van accounting
  • De financiële kernoverzichten: balans, V&W, cash flow, equity
  • Getallen leren lezen: ratio’s en metrieken, verhalen in en manipulatie van cijfers snappen

Duur en studiebelasting

De cursus 'Finance voor managers (MBA)' duurt ongeveer 3 uur. Wil je het maximale rendement uit je e-learning halen, gebruik dan de downloads en het oefenmateriaal bij de cursus. De totale studiebelasting bedraagt 4 uur.

Doelgroep en vooropleiding

De cursus is algemeen gezien voor iedereen die succesvoller wil functioneren in iedere mogelijke organisatie. Specifieker gezien is de cursus voor iedereen voor wie het nuttig is meer van management en bedrijfsvoering te begrijpen. Advies vooropleiding: HBO Bachelor

Vaardigheden

Door het volgen van deze cursus werk je aan de volgende vaardigheden: Samenwerken en overleggen, Formuleren en rapporteren, Vakdeskundigheid toepassen, Analyseren, Onderzoeken, Creëren en innoveren, Leren.

Lesmaterialen

De cursus 'Finance voor managers (MBA)' bestaat uit: Video's, Tools voor Persoonlijk Ontwikkeling, Aanbevolen aanpak, certificaat.

Opbouw van de cursus

De cursus begint met de introductiemodule van de grotere cursus waar dit een onderdeel van is. Die introductiemodule is optioneel. Als je deze niet kijkt mis je niks ten aanzien van dit specifieke onderwerp waarvoor je koos, maar het geeft je wel het gehele raamwerk waarin je “alles van business” kan plaatsen. Daarmee wordt ook de “plek” van dit onderwerp ten opzichte van alle overige onderwerpen duidelijk.

Dan volgt de cursus waar je voor koos (waar je dus ook meteen mee kan starten). Die bestaat uit een aantal video’s, met per video een bijbehorende set slides. Achteraf volgt een toets.

Aantal modules

Deze cursus bestaat uit 3 modules. 

Toetsing

De module heeft een set evaluatievragen, alle o.b.v. keuze tussen A, B of C. Om te slagen moet je uiteindelijk 60% van de vragen goed hebben beantwoord.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn of op een ander loopbaanportal zoals At Monday plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!