Effectieve gesprekken voeren

Online cursus Effectieve gesprekken voeren

Gesprekken voeren en praten is misschien niet zo ingewikkeld. Maar hoe zorg je dat je bereikt wat je wilde met een gesprek? En hoe kan je confronteren, maar toch de relatie goed houden in een gesprek? In de online cursus 'Effectieve gesprekken voeren' leer je de eerste technieken en modellen die je moet beheersen om effectieve gesprekken te voeren. Drie weken lang doe je elke dag een beetje. Daardoor verbetert je gespreksvoering elke dag.

Gesprekken voeren en praten is misschien niet zo ingewikkeld. Maar hoe zorg je dat je bereikt wat je wilde met een gesprek? En hoe kan je confronteren, maar toch de relatie goed houden in een gesprek? In de online cursus 'Effectieve gesprekken voeren' leer je de eerste technieken en modellen die je moet beheersen om effectieve gesprekken te voeren. Drie weken lang doe je elke dag een beetje. Daardoor verbetert je gespreksvoering elke dag.

Doel van de cursus

De online cursus 'Effectieve gesprekken voeren' helpt je, door het ontdekken van je eigen communicatiestijl en die beter af te stemmen op de ander, doelgerichter communiceren. 

Wat kan je of ken je na de cursus

  • Kennis van diverse gesprekstechnieken en gespreksmodellen
  • Beter luisteren naar je gesprekspartner
  • Ontdekken van je eigen communicatiestijl
  • Je eigen communicatiestijl afstemmen op de ander
  • Oefenen van gesprekstechnieken

Duur en studiebelasting

De online training 'Effectieve gesprekken voeren' duurt ongeveer 3 weken. Elke dag komt een klein onderdeel aan bod.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die meer uit alle gesprekken wil halen. Heb je soms het gevoel dat je weinig bereikt in een gesprek? Niet gezegd hebt wat je wel echt kwijt wilde? Of niet weet hoe je jouw gesprekspartner het gevoel geeft dat je echt goed luistert? Start dan nu!

Vaardigheden

Als je deze online training wilt inzetten binnen de opleiding die je volgt, dan werk je aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties (op MBO-niveau): Aandacht en begrip tonen, Communiceren, Voorbereiden, Luisteren, Samenvatten, Doorvragen.

Lesmaterialen

De online cursus 'Effectieve gesprekken voeren' bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Toetsing

Je ontvangt een bewijs van deelname in de vorm van een certificaat.

Certificaat

Hoe gaat dit in zijn werk?

  1. Je volgt de online training in zijn geheel en rondt alle lesonderdelen (dag 1, dag 2 enz.) helemaal af.
  2. Wanneer je de eindtoets hebt behaald, dien je alleen nog het vervolgadvies en de evaluatie te bekijken en waar nodig in te vullen. Daarna wordt het certificaat vrijgegeven en verdwijnt het slotje aan de rechterkant bij ''Certificaat’'.
  3. Na afronding van de training ontvang je uiterlijk de dag erna een bevestigingsmail. Via de link in deze mail ga je automatisch naar de aanbieder en kun je via het dashboard de training kiezen waarvan je het certificaat wil downloaden. Op de pagina van de training scroll je helemaal naar beneden en vind je de knop om je certificaat te downloaden. Let op: de evaluatie, het vervolgadvies en het certificaat komen pas 7 dagen na het starten van de cursus beschikbaar ! Tot die tijd blijft het slotje zichtbaar op de knoppen.

Het certificaat kun je uiteraard op je Talentcard® plaatsen. Zo houd je iedereen op de hoogte van de ontwikkeling die je doormaakt.