Businesscase schrijven

Online cursus Businesscase schrijven

Een businesscase heb je nodig om effectief besluiten te nemen. Beleidsnotities of andere vormen van voorstellen zijn vaak lang en komen net niet tot de kern van de zaak. Je kan dan geen goede afweging maken. Om structuur te geven en een weloverwogen besluit te nemen schrijf je een businesscase.In deze online cursus leer je hoe je dit doet.

Een businesscase heb je nodig om effectief besluiten te nemen. Beleidsnotities of andere vormen van voorstellen zijn vaak lang en komen net niet tot de kern van de zaak. Je kan dan geen goede afweging maken. Ook hangt er vaak nog al wat vanaf. Om structuur te geven en een weloverwogen besluit te nemen schrijf je een businesscase.
In de online cursus “Businesscase schrijven” leer je hoe je een businesscase opbouwt en zorgt dat hij hout snijdt. Je leert hoe je een businesscase leesbaar en overtuigend maakt en welke elementen er altijd in terug moeten komen.

Duur van de online cursus

De online training “Businesscase schrijven” duurt ongeveer 3 weken. Elke dag wordt er een klein onderdeel behandeld. Dit is zodat je niet ineens te veel informatie krijgt.

Doelgroep

Deze training is voor iedereen die businesscases of plan documenten schrijft waarover belangrijke besluiten worden genomen. Verder is de training voor iedereen die met een businesscase wil gaan werken. Voorkennis is niet vereist.

Lesmaterialen

De online training “Hoe werkt de gemeente bestaat uit: E-Book, Vervolgadvies, Evaluatie, Certificaat.

Certificaat

Na het volgen van de online cursus ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard bij je loopbaanprofiel plaatsen. Zo ontwikkel je je en laat je het ook aan anderen zien!