Transformatie 
Leerlijn

Transformatie 

Bedrijven staan tegenwoordig meer dan vroeger onder een constante druk van buiten en binnen om aantoonbaar te blijven presteren en te verbeteren. Overheidsregulering, prijsdruk, vertrouwensdruk, kritische aandeelhouders, maar ook (intern geformuleerde) strategische doelstellingen geven aanleiding om steeds vaker een structurele verandering in de bedrijfshuishouding door te voeren. En zo is de transformatie geboren.

Vraag tien personen wat zij verstaan onder transformatie, en je krijgt tien verschillende antwoorden. Dat het iets te maken heeft met verandering onderschrijven de meesten, maar wat het precies is, blijft in het midden. Het is dus ook niet vreemd dat het begrip in het dagelijkse leven en daarmee ook in het bedrijfsleven verkeerd wordt gebruikt, terwijl de noodzaak voor een transformatie in jaren niet zo groot is geweest.

Er wordt in een organisatie veel bijgesteld, gereorganiseerd en gewijzigd. Het begeleiden en managen van verandering is een vak op zich. Een combinatie van sturen, organiseren, luisteren, aandacht houden en vertragen en versnellen. In deze Online Training leer je hier alles over.

Om anderen mee te krijgen in jouw visie, koers en ideeën moet je weten wat de ander beweegt. Juist daarvan leer je de basis in deze online training. We helpen je met een aantal praktische technieken en tips die je direct kan toepassen in je dagelijkse werkzaamheden.

Elke dag kom jij voor nieuwe keuzes te staan. Dit geldt zeker voor jou als ondernemer en/of leidinggevende; het maken van keuzes is niet uit je bestaan weg te denken. Goed om eens over na te denken aan de hand van een training waarin het maken van individuele (eigen) keuzes en het nemen van gezamenlijke beslissingen het onderwerp vormen.

De agile werkwijze is wereldwijd een van de meest gebruikte projectmanagement methodes. In de training “Agile in het kort” ga je je concentreren op de essentie van Agile. Agile werken is een snelle, interactieve en resultaatgerichte manier en het is ook gewoon leuk. In deze training staat de werkstroom in Agile centraal.

De kans is groot dat er in je organisatie of omgeving SCRUM teams zijn waar je wel eens mee te maken hebt.
In vijf dagen leer je de basis van de methode kennen.